Thursday, October 29, 2009

Bermulanya sem 2

Sem 2 bermula 27hb Oktober.26hb tibanya aku di UIA Nilai pada 5.15 pagi(lebih kurang)sebelum subuh...

26hb tu aku n sotin pegi beli barang dekat Grand Union pada waktu petang...kami bersembahyang kat Masjid Nilai...disebabkan mempunyai urusan..selesai sudah...kami terus menuju ke department quranic language untuk salin jadual..mak aih...penuh lagi...mcm waktu siang td..masa waktu siang tu mmg penuh yg teramat sngat...mcm duk dalam tin sardin..aku tempuhi jugak..untuk salin jadual aku tu...biler nk kuar mmg satu masalah...aku kene berhimpit lagi ngan org..disebabkan terlalu ramai dan aku ni mmg pendek...aku xnmpak yg ade mcm kotak yg besar yg melekat kat dinding berwarna merah...aku xreti nk bg tau tu ape...tapi bnyk lampu2 dlm tu..suis2 kot?aahaha....aku terhantuk kat situ...argghhh!sakit betul kepala..sampai sekarang benjol lg...biler aku dah terhantuk..mmg ade bunyi la..semua org dengar....semua org pandang kat aku..malu giler...tapi yg bestnye...mmg ade hikmah jugaklar...tiber2 semua org bukak jalan...bagi laluan kat aku...eheehe terus senang je aku kluar..


27hb oktober..

waktu ni still sibuk..mengikut jadual aku ade kelas..tapi aku xg pagi...bukan aku jer sebenrnye..ramai lar jugak..satu dorm aku xpg..sebab xdan..nk urus check in lagi...registration lg..tapi petang aku pegi kelas..kelas istima'...mendengar...subjek bhs arab..sepanjang aku duk kelas.. tengkuk aku sentiasa panjang..disebabkan lecturer aku ckp bhs arab penuh...aku pandang tepat2 kat muka die..kadang2 kat mulut die..nk tgkap ape yg die ckp...kih3..mmg xsandar kat krusi mase kelas istima'..

28hb oktober..

hari ini..aku lg skali kene urus pasal add n drop subject sebab komputer tu tersalah letak subjek aku..bukan aku jer ramai jugak lar...tapi aku pegi urus dgn wan fatimah..kitorang ade kelas kalam,speaking...bhs arab lar..kul 11.00 pg..sebenarnye aku n wan dah exempted...tapi nk jadi mustami' jelah...jd kitorang xyah perikse nanti..untuk subjek ni.nk g nuntut ilmu lar katekan..tapi kitorang terlambat...masuk kelas 11.15...mase nk masuk kelas..malu giler..
lame duk kat kuar pintu.... pikir nak ckp english ke arab...pastu takut sebab lambat..wan ckp die xreti speaking arab..aku pun lg xreti...last2 aku ketuk pintu tapi wan xnk masuk..aku pun xmasuk...aku ckp kat wan suruh masuk jer...last2 lecturer bukak pintu wan pun bukak pintu (serentak)
wan pun tubik terus bhs inggeris die..."sorry ustaz we r late bcoz we went to department..lebih kurang gitu r..
masa tu aku tgok lecture mcm nk marah..takut aku.

pastu wan ckp lagi.. "i m sorry i cannot speak arabic as well as my english.....kitorang pun ambek la tempat duduk masing2
pastu wan terus kan lagi..ustaz i have a question..me and amira...
ustaz sampuk
"speak arabic"
"i cannot speak arabic as well as my english"
"its ok try"
wan sambung lg...."me and amira"
ustaz-"ana wa amira"
wan-"me and amira"
ahhaah
last ckp arab campur english.....budK2 lain gelak jer tgok..

ustaz pun ckp la..U exempted in speaking...why u dont speak?
wan-"im shy"
ustaz -"why u shy? u dont have to feel shy...

gitu lah lebih kurang...pas ni...aku dah serik datang lambat...dah la duk blakang skali..lagi panjang tekak aku nk tumpu ape yg lecturer ckp...first time aku duk blakang skali mase tu...dah la first class...

harapan aku ,aku nak sangat2 boleh ckp arab fushah...and aku leh kuasai ilmu nahu...mmg payah bg aku..aku takut aku xbleh nk dapat ilmu..ya Allah...bantulah hamba mu ini...bantulah sahabat2 aku untuk mununtut ilmu-Mu juga..aaamin...