Sunday, December 4, 2011

bercerita tentang kehidupan...



menelan antibiotik ...

busuk sikit dr antibiotik sblum2 ni..yerk~.

kadang2 skip jugak..bekalan air abis,

malas nk jerang.

ok tinggal satu papan lagi, xlama lagi habis la..





***

nampaknya ada peningkatan,


setelah mujahadah dan doa yg tak henti2

hati gumbira tanda syukur


harap istiqomah ..aamiiiin..



***


kita nk berubah ke arah kebaikan

biarkan org nk ckp apa

yg penting kita tahu siapa diri kita


Allah tahun niat baik kita

in sya Allah, Allah tolong..



***


pergi kuliah syed abdul qadir syed hussin al joofree

bnyk menda yg aku dpt

alhmdulillah terpilih pergi majlis ilmu


aku pun lupa ade talk mlm tu..

penat lain mcm h
ari tu..

tmbh2 mkn ubat
yg mengantuk

tp kawan ajak...

aku pun rase nk gi...alang2 dah mkn kat luar dr mahallah

tiba2 dpt tahu exam batal pulak esok..

pegi jelah!...huhu..

alhmdulillah ...dpt pengisian rohani~


***




pre-reg menjelma lagi

bnyk jugak add

betul ker x ni...tak yakin pun ada


kata dia , knp nk takut,..kita kan nk mnntut ilmu..

huhu,..







***

assignment dulu dah abes,

baru dpt assignment baru,



midterm second pulak ada..


hurmm...

"midterm tsaani fi yaumil khomiss"
(midterm kedua hari kamis ni.)


"haaa?? ustzh....'indi midterm aakhor"
(ustzh....sy ada midterm lain..)

"haa...hakaza hayah fil jaamiah"
(mcm nilah hidup di universiti)

hoho...senyap tnda setuju

***

lemah dlm sorof

sorof memeningkan kepala

bnyk fokus kat sorof, study so
rof, note sorof..

kadang2 terlupa kat nahu dan fiqh...

rasa2 ad peningkatan sket...


tp bila blaja tajuk baru balik..


rasa brtmbh bodoh balik.huhu...

susahnyer..

tp seronok laa blaja...

sorof ni kadang2 rasa cam buat math pun ade..

***

ini cerita nahu pula, i'robnyer..........

panjang..

kene paham dulu knp di'irobkan bgini...

dlm kelas guna nahu syamil

tp ustzh kata suruh bawak syarah ibn aqil sekali

guna dua2...

ustzh aku kata, kalau belajar sampai master ke phd

tp i'rob standard matrik , degree buat apa kan...

huuu....


***

fiqh pulak..

nk pahamnyer..

kamus ni aku bukak

kamus tu aku bukak

google translate pun aku bahang...

kene bace dulu versi bhs melayu kat intenet

teringt zaman skolah dulu...

kalau belajar betul2...mesti xlupa....

ni blaja sbb nk A1 jer...huhuhu...


***

bilik aku , xde budak BAR

aku sorang je...
yg lain EDU, dan MASS COM dan PSIKO KOT?

lupa plak.hehe..


seronok jugak duk tingkat 5.

penat aku panjat.

sehat la sket

***

bila duk kat sini

smakin lama


smakin mcm2 org aku jumpa

mcm2 peseng ade

pandai2 la pilih kawan

tp jgn tinggalkan yg lain2 tu..


berkawan lah dgn sume..

pelbagai org dr pelbagai background

mcm2 aku belajar..

huhu



***

aku ada kawan indon

dua orang

adik bradik


tp mereka muwallad..lahir di arab, duk pun di sana

sedap dgr diorang ckp...huhu..baik dan caring

layaaan jer aku tny apa2..

melayu pun ade sorang yang lahir di sana, dan duduk di sana...


ckaap pun mcm arab daaa....

diorang sume senior

***



itu saje aku nk kongsi..

maaf kalau xbermanfaat...

selamat menuntut ilmu shbt2...



wassalamualaikum warohmatullahi wabarokaatuh..




1 comment:

نور شيرا شزني بنت مزني said...

adek nur syeera syazanie ;)

hehe, best! nak bljr lbh2 ngn lughah !

kakak, fighting ! fighting !